Jdi na obsah Jdi na menu
 


IV. sněm Jihočeského KČP

 

Zdravice


 

Klubu českého pohraničí Táborska IV. sněmu Jihočeského krajského klubu


 

      Vážené paní a pánové, vážená soudružko poslankyně Aleno Nohavová, soudružky a soudruzi,


 

       jménem Táborského klubu zdravím IV. krajský sněm a přeji mu úspěch v jednání.

       Táborský klub vznikl na jaře tohoto roku z iniciativy soudruhů Stanislava Lence ze Strakonického klubu, Václava Gaiera z Tábora, a za účinné pomoci předsedy krajské rady klubu s. Gustava Janáčka.


 

       V současné době má 11 členů, v krátké době bude ale rozšířen o další členy. Působí ve dvou městech, Táboře a Soběslavi. Jsme rádi, že se na veřejnosti můžeme opřít o velkou společenskou autoritu našeho vlasteneckého spolku charakterních a překážkám neuhýbajících lidí.


 

        Budeme se snažit z vašeho druhého sledu jihočeské krajské organizace podporovat vlastenecké působení klubu. S klubem máme mnoho společného už tím, kde působíme. Nedaleko Tábora, v malebné Jistebnici, je uložena kopie drahocenného husitského chorálu "Ktož sú boží bojovníci". Na Kozím Hrádku několik let aktivně působil v šíření pravdy Mistr Jan Hus. Tábor byl první husitskou pevností v odporu proti tehdejšímu středověkému prohnilému společenskému řádu. V Sezimově Ústí rád pobýval, a je také uložen

k věčnému odpočinku, náš prezident-budovatel ČSR,

Dr. Edvard Beneš. Dekrety, které po porážce nacistického Německa podepsal, považují i naši členové Táborského klubu za trvale platné, obzvláště po dalším kontroverzním vystoupení pana Posselta na posledních sudetoněmeckých dnech v Augsburgu.


 

Stojí za to připomenout a vyzvednout aktivity našeho nejstaršího člena klubu s. Miroslava Dvořáka, ročník 1933, který je delegátem sněmu, a tudíž přítomen v sále. Po roce 1994 se svoji iniciativou podílel na osvětě a připomenutí platnosti dekretů prezidenta Beneše tím, že vydal brožuru s materiály a s výzvou bránit jejich platnost. Brožura byla vytištěna nákladem více jak 2000 ks s. Lubošem Bártů v jeho soukromé tiskárně a na jeho vlastní náklady. Tato brožura byla poté rozšířena do celého tenkrát působícího Klubu českého pohraničí, a také i jinam po celé ČR cestou KSČM. Soudruh Luboš Bártů je také na dnešním sněmu přítomen.

        Než ukončím naši zdravici, chci Vám ještě představit naši nejmladší členku, a sice s. Petru Schmid, ročník 1981. Společně s manželem Janem, který byl zvolen jednatelem výboru a okresní rady, jsou nejmladšími a aktivními členy Táborského klubu. Nyní působí ve městě Soběslavi.


 

 

 

       Přejeme úspěch dnešnímu jednání, zdárnou realizaci závěrů a usnesení IV. sněmu.

Budeme se na nich aktivně podílet.


Jménem Táborského klubu


 

Ing. Zdeněk Trippé

předseda Okresní rady KČP

Táborsko

 

Rubriky

Diskuse k sněmu

Příspěvků: 1