Jdi na obsah Jdi na menu
 


Různé názory nás zajímají

1. 6. 2014

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Překrucování

Agar,11. 5. 2015 20:56

Zkrácený přepis:Co se děje na našich školách!
Před chvílí odjela vnučka,chodí do 5.tř.,a ta mi vyprávěla,že ve škole sundali obrazy Zemana.Tak jsem se zeptala proč?Ona mi řekla:Oni to dostali nařízené,říkali nám,že Zeman je zrádce naší země,a babi,máme tam pověšeného Havla-on zachránil a osvobodil naši zemi od komunistů.Nemohla jsem ani mluvit,jak se dětem vymývají mozky v 11letech.Vychovávají totálně vypatlané děti.Jak vidíte,Pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí,několik kámošú se napakovalo,zbyla tu rozkradená republika,půl mil.nezaměstnaných,hordy cikánů,žebráci a bezdomovci-prostě hotový to Ráj na pohled.Lidi probuďte se,denně Vám prodejná a prolhaná média vymývají mozky,aby z Vás nadělali bezduché otroky,a nedají pokoj ani vašim dětem.Hra na právní stát bez povinností,a kdo řekne pravdu,tak je hned zle a spustí se mediální štvanice.Citát:Žijeme ve zvláštních časech,kdy mladí i staří jsou vzděláváni ve LŽI,kdo se odváží říkat pravdu je nazýván šílencem či bláznem!

Re: Překrucování budeme čelit

Zdeněk,15. 5. 2015 20:38

Trpělivě udádět věci na pravou míru. Náš klub je bojovníkem za historickou pravdu. Buďme jejími nositeli a vykladači. Vše zvládneme a pravdu rozšíříme mezi mládeží bez ohledu na "vyšinuté" pedagogy.

70-té výročí osvobození

Agar,10. 5. 2015 18:56

Den vítězství 9. května je velký svátek pro Rusko i pro celý svět. V rozhovoru pro Sputnik to prohlásila válečná veteránka, důstojnice sovětské armády ve výslužbě Věra Železnikova.

Halenka Věry Železnikové je plná válečných vyznamenání. Na frontu se dostala v roce 1942 jako sedmnáctiletá. „Sloužila jsem v protitankovém dělostřelectvu, v záloze vrchního velení. To bylo tak zvané Koněvovo vojsko," vzpomíná veteránka.

Co pro vás znamená 9. květen?

Devátý květen je velký svátek. A nejen pro Rusko, ale i pro celou Evropu, pro celý svět. Hlavní tíhu vítězství ve válce a osvobození Evropy nesl Sovětský svaz. Všechny národy Sovětského svazu se podílely na osvobození Evropy od fašismu.

Já si vážím tohoto dne, vážím si všech evropských národů a zemí, přes které má jednotka prošla.

Můžete vzpomenout města, ve kterých vaše jednotka bojovala?

My jsme osvobodili Varšavu i Prahu.

Praha vítá sovětské vojáky
© Sputnik/ Leonid Dorenskij
„Celý svět slavil vítězství. Pro nás ale válka neskončila“
Jak vzpomínáte na osvobození Prahy?

Velmi dobře si pamatuji Prahu. Má jednotka tam dorazila 11. května. Pamatuji si, jak jsem se procházela podél Vltavy. To, co jsem tam viděla, si budu pamatovat do konce svého života. Viděla jsem rozbořený dům a vedle něho stály kříže z ohořelých trámů. Ukázalo se, že to je bývalá úřadovna gestapa.

Před domem stálo asi šest lidí. Byla to čestná stráž. Všichni byli Američané. Jak jsem se dozvěděla, tak v tom domě gestapo zavraždilo americké letce. A ti vojáci přišli vzdát čest jejich památce.

A jak se k vám Češi chovali?

To se nedá popsat slovy. To byste musela vidět! V žádné jiné evropské zemi nás nevítali tak, jako nás vítali v Československu. Vůbec jsme nemohli projet. Sloužila jsem u dělostřelectva. Naše vozy s děly Češi zastavovali, dávali nám květiny, víno a různé zákusky.

Naše jednotka se v Praze nezastavila. Pokračovali jsme dál do Brna a poté do Bratislavy. Týden jsme byly ve městě Malacky nedaleko Bratislavy. Pak nás poslali do Budapešti.

Kde jste byla 9. května? Vzpomínáte na okamžik, kdy jste se dozvěděla o konci války?

Dobře si to pamatuji. Devátého května naše jednotka byla v rakouské Štýrském Hradci. Konec války nám oznámili ve dvě hodiny odpoledne. Ještě ten večer jsme dostali rozkaz přijít na pomoc Československu.

Co byste na závěr chtěl říci našim čtenářům?

Chtěla bych jim říct, že přátelství je to nejdůležitější. Nikdo nechce za někoho umírat. Musíme žít pro sebe, pro své přátelé a pro svou zemi.

Více: http://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/20150510/379853.html#ixzz3ZkrVnvqw

Osvobození

Agar,11. 4. 2015 19:18

Vážení přátelé,prosím nikdy nezapomeňme!!!!!

Přesně před 70 lety osvobodili Američané koncentrační tábor Buchenwald, jeden z největších a nejhorších táborů na území Německa. V letech 1937 až 1945 táborem a jeho pobočkami prošlo 250 tisíc vězňů z celé Evropy. Více než 56 tisíc se jich osvobození nikdy nedočkalo.

dnes slaví náš klub 1.výročí od založení

rtm.Kubiš,21. 3. 2015 14:42

Milí přátelé,
dnes 21.3. před rokem byl založen náš klub Českého Pohraničí Táborsko -Soběslav.
Přeji hodně sil při aktivní činnosti a jejím členům, přátelům a příznivcům mnoho dobrých nápadů a plno optimismu!!!!!!
Vše nejlepší

MDŽ

Agar,8. 3. 2015 13:46

Včera tj.7.3.jsme se zůčastnili krásné oslavy Dne žen v malém sále kulturního domu v Soběslavi.Bylo to velice krásné a příjemně strávené odpoledne.U vchodu každá příchozí žena obdržela od s.Peheho růžičku a přáníčkočlenové a členky zo KSČM Soběslav obstarali velmi chutné sladké pohoštění.O nápoje nebyla nouze díky vzorné obsluze.K tanci nám hrála čtyř člená kapela.Členky spolku baráčníků i s jedním odvážným členem nám předvedly úžasnou přehlídku dobových oděvů.Byla to opravdu velice krásná oslava Dne žen.Ale nesmím zapomenout,že by se tohle neudálo nebýt soudružky Růženky Domové,která ve spolupráci se soudruhem Pehem zajistila a sponzorovala tuto krásnou tradici.Patří jí náš veliký dík.

Re: MDŽ

rtm.Kubiš,8. 3. 2015 19:10

Musím říci, že akce MDŽ v Soběslavi byla velmi milým zpestřením sobotního odpoledne, jen chci poopravit příspěvek Agara. Kulturní vložku v podobě módní přehlídky skvěle zajistili členky sdružení invalidů Soběslav. A ještě jednou veliký dík soudružce Domové a předsedovi soudruhu Pehemu z KSČM Soběslav za realizaci tak krásného dne oslav svátku žen MDŽ.